Kevät 2013 Alku
Katsomislistalla
- Hataraku Maou-sama!
- Hentai Ouji to Warawanai Neko
- Kakumeiki Valvrave
- Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai.
- Shingeki no Kyojin
- Suisei no Gargantia
- To Aru Kagaku no Railgun S
- Uta no Prince-sama Maji Love 2000%
- Yahari Ore No Seishun Love Come Wa Machigatteiru
- Yuyushiki
- Photo Kano
- Red Data Girl
Dropattu
- Date A Live
- Haiyore! Nyarko-san W
- Karneval
Jatkavat
- Chihayafuru
Photo Kano – hanki kamera, muutu alfaksi. Tytöt eivät vain yksinkertaisesti pysty pidättelemään kamerahuoraushimojaan. Aika keskinkertainen haaremisarja muuten, mutta tämä idea kantaa ja tytötkin ovat ihan kivoja.
Red Data Girl ei suuria tunteita herättänyt, mutta vaikuttaa katsomiskelpoiselta.
Yahari Ore no Seishun Love Come Wa Machigatteiru on kauden yllättäjä. Nimensä perusteella odotin huonoa ranobeparodiaa, mutta kyseessä on varsin älykäs ja oivaltava sarja lukioajoista ja ehkäpä elämästä noin yleensä. Päähenkilötytöstä on pakko tykätä, mutta droppaan sarjan jos hänestä tulee yhtäkkiä punasteleva tsundere.
Raidetykki näyttäisi menevän tällä kaudella juonta pitkin. Jos näin käy, sarjasta tulee mahtava. Pelkään kyllä pahoin, että jossain vaiheessa mennään tarina-oli-oma-keksimä -linjoille.
OreImo jatkaa samalla linjalla kuin ykköskausi. Vihaajien kyyneleet tuottavat minulle suurta nautintoa.
Yuyushiki ei oikein toiminut 1tsukkomi-2bokea kaavalla. Mutta silti sen verran, että en ainakaan vielä sarjaa droppaa.
Hentai Ouji to Warawanai Neko. No ei ole kummoinen sarja, mutta tytyt ovat ihan söpöi niin katsotaan tämäkin.
Hataraku Maou-sama! On hyvä. Sarjassa on hyvä idea ja se on myös toteutettu toimivasti. Katselisin vaikka kaikki jaksot demoneiden ja sankareiden sopeutumisesta nyky-yhteiskuntaan, mutta pahasti näyttää siltä, että meidän pitää kestää jotain tappelukuraa.
Uta no Prince-saman ykköskauden maratoonasin, että pääsisin aloittamaan kakkoskautta. Suosittelen, jokaisen kannattaa sivistää itseään yhdellä reversehaaremisarjalla, ja Uta no Prince on näistä paras. Ja kakkoskausi näyttää olevan ykköskautta parempi, lähinnä tosin siitä syystä että pojat on saatu esiteltyä ja päähenkilön rooli on pienentynyt.
Kakumeiki Valvrave aloitti Gundam-kaavalla. Seuraamme mielenkiinnolla onko kyseessä tylsä kopio vai saadaanko lisättyä jotain enemmän tuttuun raamiin. Sosiaalinen media ja vampyyrit on tässä vaiheessa lisätty. Ainakin naishahmot sarjassa ovat jo tässä vaiheessa parempia kuin Gundameissa yleensä.
Suisei no Gargantiassa tyttö ja poika vieraasta maasta kohtaavat. Alussa vaikutti ihan mielenkiintoiselta, mutta jotenkin pelkään että tästä suunta on alaspäin. Paitsi että eiköhän Uroburger jotain taas keksi.
Shingeki no Kyojin on varmaankin vuoden parhaimpia sarjoja. Palkittu mangateos, johon on kaadettu ämpäreittäin rahaa, joten epäonnistumisen mahdollisuuksia ei juurikaan ole. Mangan suurimmat heikkoudet olivat hahmojen tunnistaminen, tyyppi kun ei osaa piirtää samaa naamaa eri kulmista. Tätä ongelmaa meillä ei animessa ole – kiitos hiusvärien. Toinen heikko kohta oli kömpelöt flashbackit – jälleen ongelma, joka on animessa helppo korjata. Tälle sarjalle on oikeastaan jaettu niin hyvät kortit, että tunnen pientä vastenmielisyyttä. Sarja ei pysty yllättämään positiivisesti.
Date A Live – teki mieli dropata ekaan 5 minuuttiin, mutta katsoin kuitenkin koko jakson. Todellakin dropattu. Ecchimättöä olisi ilmeisesti tulossa, mutta hakkaava pikkusisko ja paska päähenkilö niin: NOPE.
Haiyore! Nyarko-san W. Samaa roskaa näytti olevan kuin ykköskausi. Ykköskaudesta kommentoin, että kakkoskautta ei tarvita. Ei ole edes hyvää OP-renkutusta niin kuin ykköskaudella, dropattu.
Karneval on joseita. Tässä yhteydessä se tarkoittaa geneeristä shounenfantasiatarinaa, jossa on kawaii avuton nekopoju miellyttämässä varttuneita naiskatsojia. Aivan uskomattoman rasittava hahmo, dropattu.
Aku no Hana. Luin tätä mangana kun etsin Sundomen-kaltaista menoa eli sekopäinen päähenkilötyttö. Manga ei ollut kummoinen ja eikä anime ulkonäkö todellakaan huokuttele katsomaan.
Shingeki No Kyojin ja Suisei No Gargantia on kauden parhaat valinnat omasta mielestäni. Railgun on kiireesti kolmantena, Misaki on vastustamattoman ihastuttava kokemus. En nähnyt Gargantiassa alamäkeä itse, sillä Urobuchi on avannut mieltään enemmän idealismille Psycho-Passin nähtyä. Ehkä vähän pehmompi anime Urobuchille mutta kyllä se vielä hyvää toimittaa, pidin kielimuuri-ongelmasta.
Mikähän siinä Aku no hanan ulkonäössä on niin vastenmielistä animeyleisön enemmistön mielestä? Tuntuu, että puolet ihmisistä droppaa sarjan jo pelkän ulkonäön perusteella, kun taas itse hypin riemusta nähdessäni pitkästä aikaa vähän erilaista, oikeasti ilmaisuvoimaista piirrostyyliä. Sarjan tämänhetkinen MAL-keskiarvo 5.84 on aivan käsittämättömän alhainen, vaikka sarja tekee niin monta asiaa oikein. Minulle sarja on ehdottomasti kauden parasta antia Shingeki no Kyojinin ohella.
Minulle se näyttäytyy mangan pahoinpitelynä, vaikka manga oli 6-7/10 niin siinä oli vaikuttavia kohtauksia hyvällä piirtotyylillä. Manga on synkkä ja anime näyttää hyvinkin valoisalta. Tästä syystä aika harvoin katson sarjoja, joista olen lukenut jo mangan.
Enemmistö ei tietenkään ole mangaa lukenut, joten kyse voi olla vihasta uusia asioita kohtaan.Uniikki piirrostyyli karkoittaa aina muutamat katsojat, ihan sellaisissakin sarjoissa kuin One Piece. Luultavasti tuohonkin tottuisi jos jaksaisi katsoa. Mutta onhan se todella halvannäköistä rotoscopingia ja halpa ulkonäkö on harvoin missään myyntivaltti.
Sinänsä hassua että Attack on Titaniin on suuren budjetin tekele (oletetusti), koska animaatiosta se ei näy. Vaikka piirrostyyli on hieman erikoinen, niin itse animaatio on sarjassa kovin rajoittunutta. Ehkä se budjettiraha on sitten heitelty kaikkialle muualle kuin animaatioon, tai sitten kaikki animaatiobudjetti on säästetty toimintakohtauksiin.
Flowers of Evil on tosiaan kiinnostava keissi kun se ajaa ison osan katsojista pois jo pelkän rotoskoopin vuoksi. En halua ihmisiä parjata syyttä, mutta se on minusta kuitenkin äärimmäisen pinnallinen reaktio, varsinkin kun rotoskooppi näyttää ihan hyvältä liikkeessä, ja muilta osin sarja toimii hyvin. Niin moni anime näyttää niin samanlaiselta että minusta on vain miellyttävää että tehdään välillä asioita eri tavalla ja kokeillaan jotain uutta.
Yhtä pinnallista se on tykätä jostain vain sen takia, että se on uutta.
Eihän Puuhakka sanonutkaan pitävänsä siitä _vain_ uutuuden takia. Oli se rotoskooppi miten halpaa tahansa, niin täytyy sanoa että pahuksen hyvin sillä saadaan välitettyä esimerkiksi hahmojen ilmeitä ja niiden takana olevia tunteita (parhaana esimerkkinä Nakamuran creepyt ilmeet).