Kesä 2012 Alku
Katsomislistalla:
- Arcana Famiglia
- Dakara Boku Wa H Ga Dekinai
- Dog Days S2
- Jinrui wa Suitai Shimashita
- Joshiraku
- Kokoro Connect
- Kono Naka Ni Hitori Imouto Ga Iru
- Kyoukai Senjou no HorizonII
- Muv LuvAlternative: Total Eclipse
- Oda Nobuna No Yabou
- Rinne no LagrangeS2
- Sword Art Online
- Tari Tari
- Utakoi
- Yuru Yuri♪♪
Dropped:
- Koi To Senkyo To Chocolate
- Campione
Katsottavaa löytyy, vaikka kesäkauden pitäisi olla huono. Jatkavista meillä on Dog Days, Rinne no Lagrange, Horizon ja Yuru Yuri, jotka yksinään tekevät kaudesta kelvollisen. Tosin Rinnen alku oli vähän jähmeä, mutta en usko kakkoskausi jää ykköstä huonommaksi kun päästään avaruuden mysteerejä ratkomaan.
Kauden yllättäjä sarja on Oda Nobuna No Yabou, sillä sengokusarjat harvoin yllättävät. Sengoku –sarja jossa hahmot on muutettu tytöiksi on nähty monesti, mutta tällä kertaa tämä oikeasti toimii. Animetytöt ovat aina söpöjä ja ratkaiseva elementti tuleekin päähenkilöpojasta, joka päätyy aikamatkustuksen perusteella ohjailemaan Sengoku-ajan tapahtumia. Tästä tulee sopivaa historiaburgerointia ja mielenkiintoinen asetelma ”näin se meni oikeasti historiassa ja nyt minun täytyy toimia näin”.
Sword Art Online on kauden puhutuin sarja. Luultavasti sen takia, että kaikki ovat MMORPG pelanneet ja siksi osaavat kertoa mielipiteensä kuinka realistisesti SAO kuvaa morppeja. SAO tekee tämän erityisen helpoksi sillä siinä on lukuisia aukoja. SAO on kuitenkin sen verta hyvä (tai uusille ystäville/kasuaaleille sopiva), että puolustajia löytyy näille aukoille löytyy, joten keskustelu on taattua. Ranobe(tai sen nettiversio?) kuuluu olevan laatukamaa, katso kuva alla.
Joshirakun vitseistä menee osa ohi kun omaa puutteellisen japanin kielen taidon tai kuten eräs kollegani määritteli japanese only, mutta on tämä kauden komediaksi silti hauska. Lisäksi have fun.
Utakoi vaikutti ihan jännältä ja runot on kivoja. Ei nyt mitään kovin suuria odotuksia ole tämän suhteen, mutta eipähän ole ainakaan moesontaa.
Muv Luv on /a/:n mukaan paras vn ikinä, mutta anime ei sitä ole. Mutta eipä tällä kaudella muita mechapäristelyitä ole niin menköön.
Dakara Boku Wa H Ga Dekinai on Highschool DxD kaltaista eli pervopäähenkilö, punatukkainen päämisu ja sitten jotain demoneita eiku kuolemanjumalia jotka tappelee. Suurin ero DxD onkin että tämä on ihan paska, mutta katson silti koska tykkään tästä genrestä. Campionekin kai menisi ecchitappeluihin, mutta munaton päähenkilö ja tylsä muija niin D-D-DROPPED. Itse tappelutkin vaikutti tylsiltä.
Arcana Famiglia on fujoshisarja tai käänteishaaremi miten nyt asian haluaa ilmaista. Asiantuntijat sanoivat että jos haluan fujoshisarjoihin perehtyä niin katso Utaprince, mutta en ole ainakaan vielä Arcana Famiglia dropannut ja Utaprincekin on ladattuna.
Kono Naka Ni Hitori Imouto Ga Iru on se kauden haaremisoopa ja on totta puhuen aika surkea. Mieluummin voisi kai katsoa jonkun Haganain uusiksi. Mutta ei tämä niin huono ole kuin toinen vn haaremisoopa KoiChoco, joka teki mieli dropata jo jakson puolessa välissä. Tuolla toisaalla arveltiin tästä, että vn ei yksinkertaisesti käänny animeksi. En ole perehtynyt enkä aio perehtyä.
Jinrui wa Suitai Shimashita vaikuttaa aika jännältä parodiasarjalta. En tiedä mitä se koittaa hakea, mutta se kyllä selvinnee. Ja vaikka parodiapuoli jäisikin köyhäksi, niin omaperäinen visuaalinen tyyli tekee tästä katsomisen arvoisen.
Tari Tari ja Kokoro Connect. Näihin kahteen voisi soveltaa Azuman tietovarastoteoriaa. Tietovarastoon on tallentunut, että 3 tyttöä ja 2 poikaa olisi toimiva, tai oikeastaan siis moe, yhdistelmä. Nämä kaksi sarjaa ovat ottaneet tämän käyttöön. Toisaalta niissä on myös muita elementtejä. Tari Tarissa musiikki, joka on yhdistettävissä K-ON ja muihin idolimusiikkianimeihin. Kokoro Connectissa taas kroppien vaihto. Muun muassa viime kauden Natsuiro Kisekissä oli tämänkaltainen maaginen juonielementti. Näitä kaikkia elementtejä on ollut animessa aina, mutta nyt ne ovat selvästi pinnalla. Mistä tämä on lähtöisin? Haruhi tulee varmasti monella mieleen 3 tyttöä ja 2 poikaa yhdistelmästä, mutta tietovarasto-teoriaa käyttäen asia ei mene niin yksinkertaisesti. Ei tällä ole mitään yksiselitteistä alkuperää, nyt vain jostain syystä koettu että nämä elementit ovat moe ja niitä on yhdistelty uusiksi teoksiksi. Monesta samaa paskaa, mutta animea ymmärtäville tämä on jälleen mielenkiintoinen ilmiö. Sarjojen hahmot eivät suinkaan ole Haruhikamaa. Pikemminkin ne ovat kaikkea muuta, sillä Tari Tari urheilijapoju muistuttaa WE ARE GOING TO NATIONALS huudoillaan urheilushounenmangan henkilöä. (Tari Tari on tietysti muutenkin Hanasaku Irohan perillinen.) Pitää katsoa jos jaksan jäätävät loppuanalyysit heittää, mutta ainakin tällä hetkellä nämä kaksi sarjaa ovat hyvinkin katseltavaa tavaraa.
Kolmen jakson perusteella minulla on viha-rakkaussuhde Muv Luviin. Sarja on täysin epäpätevästi toteutettu: Käsikirjoitus kusee täydellisesti ellei ole sattunut pelaamaan visual novelleja, ja on siitäkin huolimatta vain tökeröä, hahmoista ei saa mitään otetta, ja tahditus on ihan kammottavaa. Normaalisti olisin noilla kriteereillä heittänyt jo mitä tahansa romukoppaan, mutta kun juoni itsessään on kiinnostava, ja toisen jakson mechamättö tosi hyvin toteutettua. Puhumattakaan siitä että ekan jakson viimeiset viisi minuuttia ja koko toinen jakso olivat hyvin tunnelmallisia, ja onnistuivat välittämään epätoivoisen selviytymistaistelun tuntua. Harmillista että kaikki muu sarjassa on sitten täysin umpisurkeaa.
SAO:n koko konsepti on niin järjettömän typerä että se meinaa räjäyttää mielen jos sitä pysähtyy miettimään sekunniksikaan. Onneksi moni muu juttu sitten toimii. Ekan jakson jälkeen harmillisesti sarjan kirjoitus on alkanut tökkiä, ja kolmosjakson kanssa oli jo tahdituksessakin hankaluuksia. Kyllä tätä edelleen kehtaa katsoa, mutta mikäli laatu degeneroituu jakso jaksolta tätä vauhtia niin kauaa en kyllä itse jaksa vaivautua. Liian paljon paljon parempaakin animea katsottavana.
Noiden lisäksi ainoa sarja mitä itse aloin seurata oli uusi noitaminA projekti Natsuyuki Rendezvous. Oikein hyvin kirjoitettua joseita mielenkiintoisilla hahmoilla, ja yllättävän klisevapaalla toteutuksella ainakin parin ekan jakson perusteella. Me gusta!
Etkö sinä dropannut Horizonin ykköskauden?
Minkä takia kaikki droppaa KoiChocon? Tuntuu olevan itsestänäselvyys, miksi se on huono, mutta mielestäni se on ihan keskivertoluokkaa tältä kaudelta, ainakin parempi kuin tuo Imoutosoopa.
Droppasin Horizonin, mutta minut vakuutettiin siitä että se kannattaa katsoa joten katsoin ennen tämän kauden alkua. Horizon oli virhedroppaus, sillä se oli loppupuolella todella hyvä. KoiChoco tytöistä ei kukaan ollut sellainen josta olisi kiinnostunut, taustatarina seriousbusienss oppilaskunta, huono huumori yms Imoutosoopassa sentään on se kiva blondityttö.
Hurr Meni näköjään kentät väärin päin. Voitko poistaa tuon toisen viestin?
Kun näytät Kokoro Connectia seuraavan, olisiko kiinnostusta blogata tästä body swappauksesta yleisesti? Kun tänä vuonna tätä on nähty jo muutamassa animessa(Kokoro, Nyaruko, Natsuiro Kiseki), ja tietysti myös monissa vanhemmissa. Lähinnä tämä ilmiö herättää monia mielenkiintoisia kysymyksiä. Esim. voiko mies esimerkiksi himota naisen ruumista, jos hän swappautuu sellaiseen, koska miehestä tekee himokkaan hänen ruumiissaan oleva testosteroni.
Sitten vielä lisäksi One Piecen manga tällä hetkellä… onko tätä oikeasti yhtäkkiä näin paljon?
Body swappausta on käytetty lähinnä toiveiden ilmaisemiseen. Nyarukossa Nyaruko käyttää tilaisuutta hyväksi sekä fyysisesti että julistamalla rakkauden Nyarukomaniin. Natsuirossa päästään suosikkipojan kanssa unelmatrefeille bodyswapin ansiosta. Kokorossa oli todella paljon tätä mm. kohtaus jossa pojat filmaavat rakkauden tunnustukset. Ja Kokoron seuraava arc onkin jännä, hahmot ilmaisevat toiveensa suoraan omassa kehossaan.