Kesä 2024 Alku

Katsomislistalla

  • Oshi no Ko
  • Tokidoki Bosotto Russia-go de Dereru Tonari no Alya-san
  • Tsue to Tsurugi no Wistoria
  • Make Heroine ga Oosugiru!
  • Nige Jouzu no Wakagimi

Oshi no Kon jatkokausi ei pettänyt. Toki sarjan luonne on muuttunut ja uutuus viehätyshahmoista karissut, mutta huomasin olevani innoissani, kun sarja avasi 2.5D-näytelmien saloja. Mangaka uutena hahmona on vähän meh, koska yleensä mangakat kertovat kysymättäkin työnsä kurjuudesta, mutta tämäkin hahmo on toiminut. Ehkä kurjuuden ylistämisestä puuttuu sopivalla tavalla itsensä ylistäminen.

Romanttisissa koulukomedioissa on tarjolla kaksi sarjaa: Alya-san ja Make Heroine. Voittajaksi taitaa valkkaantua Make Heroine, koska kukapa ei olisi hävinneen päähenkilötytyn puolella. Alya-sanin vitsi siitä, että Alyamies ei ymmärrä venäjää ja milloin paljastuu että sisko on sisko, ei kokonaista sarjaa kanna. Toisaalta tykkään sarjan tyylistä, mutta sarjaa on vaikea ottaa vakavasti. Ei Make Herossakaan mikään paras hahmokaarti ole, mutta heitä kohtaan on helpompi tuntea empatiaa.  Stereotyyppisistä hahmoraameista huolimatta he onnistuvat olemaan luonnollisia, kun taas Alyan hahmot ovat luonnottomia ja outoja.

Toimintapuolelta on sieltäkin valkkaanut kaksi: shounenjump sarja Nige Jouzu no Wakagimi, mistä tuskin tulee länkkärimenestyssarjaa, koska demoneiden ja ninjojen sijasta meillä on sengokuajan samuraimähinät kyseessä. Ja ehkä myös shotat eivät ole niin kovassa huudossa myöskään. Mutta hyvin tehtyä ja pureskeltua jump-sarjaa on aina helppo katsoa. Toinen sarjoista on Tsue to Tsurugi no Wistoria, joka on taikakoulumaailmaan sijoittuva. Sarja on selkeästi vähemmän hiottu kuin jump-sarjat, koska naamaan hierotaan geneerisintä mahdollista juonikuviota ja kohtaukset ovat muutenkin liian pitkiä. Mutta ehkä tästä rosoisuudesta johtuen sarja kiinnostaa, tehty rakkaudella, vaikka ei niin taitavasti kaikilta osin.